ADVOCAAT

Linkedin

Marloes Claessens

Carrière

Marloes is eigenaar van en advocaat bij Claessens Legal B.V. In 2014 is zij als advocaat beëdigd en haar carrière gestart bij HVG Law in Amsterdam. Zij maakte onderdeel uit van de praktijkgroep Corporate & Commercial. Zij adviseerde over vele aspecten van het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en ondernemingsrecht. Zij trad ook op in complexe procedures over onder meer contractuele geschillen, (bestuurders)aansprakelijkheid, beslagleggingen en onregelmatigheden in de bedrijfsvoering. Daarnaast werd Marloes ook met enige regelmaat door de rechtbank Amsterdam benoemd tot curator en was zij (als advocaat van de) curator betrokken bij een groot aantal faillissementen en surseances. In 2017 en 2018 was Marloes twee jaar werkzaam op de vestiging van HVG Law in New York. Zij adviseerde en begeleidde daar voornamelijk internationale herstructureringsprojecten.

Bekijk Marloes haar LinkedIn profiel voor een volledig overzicht van haar werkervaring en activiteiten.

 • 2014 – 2017

  Beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten (cijfer: 7.9)

 • 2011 – 2012

  Master rechtsgeleerdheid, Tilburg University (judicium: cum laude)

 • 2010

  Exchange Programme, University of Technology Sydney

 • 2006 – 2009

  Bachelor rechtsgeleerdheid, Tilburg University (judicium: met genoegen)

De WCAM-procedure in faillissement: echt zo effectief en efficiënt? Tijdschrift Financiering, Zekerheden in Insolventiepraktijk (FIP), oktober 2014

#2 Best Young Professional law 2016

Marloes heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en (sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Ondernemingsrecht; en
– Litigation.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track record

Een netbeheerder bijgestaan in meerdere complexe (bestuurders) aansprakelijkheidsprocedure in eerste aanleg en hoger beroep tegen de voormalige bestuurders en adviseurs van de vennootschap (vordering meer dan EUR 30 miljoen).

Het bijstaan van een Zuid-Koreaanse fabrikant in verschillende omvangrijke en complexe  procedures en claims van meer dan EUR 2 miljard met betrekking tot het vermeende beeldbuizenkartel.

Een logistiek dienstverlener bijgestaan in een complexe aansprakelijkheidsprocedure tegen meerdere bij een fraude betrokken (rechts)personen.

In de hoedanigheid van curator (benoemd door de rechtbank Amsterdam) tientallen faillissementen succesvol afgewikkeld.

Een Nederlandse energieleverancier bijgestaan in een geschil over een zakelijke leveringsovereenkomst van elektriciteit met een collectief.

Betrokken geweest bij de afwikkeling van de faillissementen van onder meer TravelBird en BAS Group (150 winkels waaronder: Dixons, iCentre en MyCom).

Het opstellen diverse intercompany agreements van een beursgenoteerd software bedrijf.

Het begeleiden van internationale herstructureringsprojecten voor diverse Amerikaanse multinationals.

Als curator met succes geprocedeerd bij de rechtbank Amsterdam en het gerechtshof Amsterdam inzake een indeplaatsstellingsprocedure.

Het opstellen van algemene voorwaarden voor een internationale shipping service provider.

Een internationale marktleider op het gebied van verkoop, handel en distributie van zuivelproducten van corporate governance advies voorzien.